mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Stadswandelingen #Veere en varen met een hoogaars op het Veerse Meer

Een reactie plaatsen

Van 22 juni tot en met 17 september

Deze zomer kunnen bezoekers van Veere de stad ontdekken tijdens een vaartocht met een authentieke hoogaars of een stadswandeling. Vanaf 22 juni tot en met 17 september kan iedereen elke woensdag en donderdag Veere vanaf het water bekijken en aansluitend Museum Veere bezoeken. Elke woensdag en elke zaterdag neemt een gids groepen mee langs de monumenten en bijzondere plekken van de stad. Tickets zijn verkrijgbaar bij de balie van het Museum en kosten 15 euro voor de vaartocht + museum en 5 euro voor de stadwandeling.

platbodem bruinzeil

Veere vanaf het water
Veere van binnen en buiten leren kennen? Dat kan met een vaartocht aan boord van een hoogaars (een typisch Zeeuws vissersvaartuig) samen met een bezoek aan Museum Veere. Een tocht met een authentieke hoogaars over het Veerse Meer is een unieke ervaring. Tijdens de tocht heb je prachtig zicht op Veere en de schipper vertelt over de stad en de bijzondere gebouwen en plekken die vanaf het water zijn te zien. De vaartocht duurt anderhalf uur. Na de tocht kunnen deelnemers het museum bezoeken. De vaartocht kan worden gemaakt op woensdag en donderdag om 11.00 en 14.00 uur. Tickets kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij de museumbalie in de Schotse Huizen aan de Kaai. Op donderdag 14 juli en donderdag 18 augustus wordt niet gevaren. Er kunnen maximaal twaalf personen mee, reserveren kan via museum@museumveere.nl.

veere 2

Stadswandeling ‘Beleef Veere’
Met de wandeling beleven bezoekers het Veere van toen en nu. De gids vertelt verhalen en anekdotes die schuilgaan achter de (historische) plekken van de stad. De route gaat langs pittoreske steegjes, de mooie plaatsen en de belangrijkste monumenten van Veere zoals de Grote Kerk en de cisterne. Zo kan iedereen in een uur Veere ontdekken en op een luchtige manier meer te weten komen over de achtergrond van deze stad. De wandeling start elke woensdag en elke zaterdag om 14.00 uur bij het Stadhuis aan de Markt. Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij de museumbalie in het Stadhuis.

http://museumveere.nl/

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s