mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Informatieavond ‘Bespaar geld en energie’ #Middelburg

Een reactie plaatsen

Energie besparen loont. Dat is de boodschap van de informatieavond die op maandag 4 juli, van 19.30 – 22.00 uur wordt gehouden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Als mensen energiebesparende maatregelen treffen, is dat niet alleen goed voor hun portemonnee en wooncomfort, maar ook voor het milieu en de economie.

bespaar bijeenkomst ZMf 4 juli

Uit onderzoek blijkt dat mensen wel energie willen besparen, maar daar niet aan toe komen. Veel mensen vinden het lastig om de kosten en baten van energiebesparende maatregelen goed af te wegen. De financiële voordelen op lange termijn worden vaak onderschat, terwijl die toch aanzienlijk zijn. Zo kan een huishouden tot 550 euro per jaar op de energierekening besparen als de woning volledig wordt geïsoleerd.

Tijdens de informatieavond ‘Bespaar geld en energie’ vertellen onafhankelijke adviseurs meer over de financieringsmogelijkheden en het rendement van energiebesparende maatregelen en duurzame energie. Energiebesparende maatregelen zijn nu extra aantrekkelijk omdat mensen subsidie kunnen aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of een houtpelletkachel. Daarnaast kunnen huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren die meerdere energiebesparende maatregelen tegelijk nemen hiervoor ook subsidie krijgen.

Door de verschillende sprekers wordt hier nader op in gegaan. Niek Tramper van Zeeuwind houdt een presentatie over het rendement van zonnepanelen en – boilers in de Zeeuwse zon. Raoul Santibanez van het Duurzaam Bouwloket gaat in op energiebesparende maatregelen en terugverdientijden. Ook komen bewoners aan het woord over hun ervaringen met een warmtepomp, zonneboiler of houtpelletkachel. Aansluitend is er een energiemarkt waar diverse installateurs en leveranciers voorlichting geven over energiebesparende producten. Aan het einde van de avond is er een energieloterij waar leuke prijzen worden verloot zoals 10% korting op een pelletkachel en een solar charger.

De informatieavond is van 19.30 uur tot 22.00 uur en wordt georganiseerd door Energie Zeeland en het Energieservicepunt (ESP) Zeeland. Energie Zeeland is een samenwerking van  ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, ZMf, DELTA NV en Provincie Zeeland. ESP Zeeland  is een samenwerking van Zeeuwind, het Zeeuws Klimaatfonds en ZMf.

Aanmelden kan via http://zmf.nl/bijeenkomst-bespaar-geld-en-energie

ZMF

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s