mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Tosca Menten, winnares Kinderjuryprijs, komt naar Vlissingen

Een reactie plaatsen

Tosca Menten is op woensdag 15 juni te zien in het Arsenaaltheater met de ‘Bomkak Zing’s Show’

Tosca Menten heeft de Prijs van de Nederlandse Kinderjury voor het beste kinderboek van het afgelopen jaar gewonnen in de categorie 10 tot en met 12 jaar. Tosca Menten was al vaker genomineerd en wint nu met haar boek Dummie de mummie en de drums van Massoeba. Woensdag 15 juni komt Menten naar het Arsenaaltheater in Vlissingen met haar Bomkak Zing’s Show. Aanvang: 14:00 tot 15:15 uur.

Tosca Menten

Alledaagse gekke personages

De boeken van Menten zitten vol rare kinderen en gekke grote mensen. En wat er met die mensen gebeurt, is meestal ook niet zo alledaags. Haar verhalen gaan over zaken die voor kinderen belangrijk zijn, zoals vriendschap, pesten, macht, verdriet en acceptatie. Zo is er Kereltje Kareltje bijvoorbeeld, een klunzig jongetje dat de problemen die hij maakt zelf weer probeert op te lossen. Of Vieze Lieze, een meisje dat van spinnen en afgeknipte teennagels houdt en lekker haar eigen gang gaat.

Tosca: “Als alles normaal zou zijn, hoefde ik er ook niet over te schrijven. Kinderen vinden de verhalen gelukkig grappig en dat is ook de bedoeling. Maar het is niet alleen maar lachen, dat zou on-echt zijn. Wie goed leest, kan het echte verhaal zien. En dat kan dan ineens toch weer verdrietig zijn.” Menten haalt inspiratie uit haar fantasie: “Heel soms gebruik ik de dingen die ik om mij heen zie. Maar meestal schud ik wat aan mijn mouw en dan rolt er wel iets uit, soms een hele stapel ideeën tegelijk!”

Over Menten

Menten zat op de kunstacademie en werd tekenlerares op een school in Amsterdam. Na dertien jaar besloot ze haar passie te volgen: een boek schrijven. Met haar boeken over Dummie de mummie werd ze echt beroemd. Dummies boeken wonnen prijzen en verschenen in landen als Duitsland, Frankrijk, China en Australië. Er zijn twee succesvolle Dummie boekverfilmingen in de bioscoop verschenen. Menten schrijft nu zo’n twee boeken per jaar en is verder druk met haar theatershow.

Tosca komt naar Vlissingen

Op woensdag 15 juni zijn alle gekke figuren uit de boeken van Tosca te zien in de muzikale voorstelling ‘De Bomkak Zing’s Show’ in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Samen met drie muzikanten geeft de kinderboekenschrijfster een interactieve shows vol grappen, verhalen en muziek voor kinderen van 7 jaar en ouder. Alle kinderen mogen verkleed komen als hun favoriet Tosca-figuur. De mooiste verkleedcreatie wint een prijs.

tosca_menten cartoon

Kaarten zijn te koop via de website van Bibliotheek Vlissingen en bij Boekhandel ’t Spui.

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s