mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Project Grijs-Groen succesvol voor jong en oud #Zeeland

Een reactie plaatsen

‘Zorgmedewerkers bij elkaar gebracht door arbeidsmarkttraject’

In het project ‘Grijs-Groen’ koppelt SVRZ jongeren met weinig arbeidsmarktperspectief aan een oudere zorgmedewerker van SVRZ die door deze ondersteuning ontlast wordt. Dit project brengt SVRZ in samenwerking met Werkgeversservicepunt Zeeuws-Vlaanderen tot stand en is nu al een succes.

Jongeren die moeilijk aan een baan komen krijgen met het project Grijs-Groen de kans om werkervaring op te doen binnen SVRZ. Zij krijgen tijdens het project een baan van minimaal 24 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband. Het doel van het Project Grijs-Groen is om de jongere op de functie te plaatsten van een medewerker van SVRZ die boven de 60 jaar is en het werk zwaar vindt worden. De ‘oudere medewerker’ wordt tot het (pre)pensioen ontlast omdat de jongere de ‘oudere medewerker’ ondersteunt. Bijkomend voordeel is minder kans op uitval bij de oudere generatie. De ‘grijze medewerker’ begeleidt de ‘groene medewerker’.

Een van de succesverhalen komt van Amanda Hiele. Amanda is een jonge vrouw van 26 jaar en door Werkgeversservicepunt Zeeuws-Vlaanderen aangemeld voor dit unieke project. Zij heeft in het verleden het diploma helpende zorg en welzijn behaald maar kwam niet aan het werk. Middels dit unieke project wordt ze ondertussen begeleid door Riet Dieleman. Riet is 61 jaar en werkt als verzorgende IG binnen SVRZ Ter Schorre. Zij wil Amanda graag de kneepjes van het vak leren.

Amanda is blij met deze kans: ‘Ik kan mijzelf, dankzij het project Grijs/Groen, op drie verschillende manieren inzetten: Ik verzorg cliënten, ondersteun mijn oudere collega en ik vergaar kennis waar ik de rest van mijn loopbaan profijt van heb.’

Maar ook Riet is positief over het project: ‘Het is voor mij prettig als oudere werknemer ondersteuning te krijgen van een jongere collega en deze te begeleiden in het leren werken met oudere cliënten’.

Willem van der Grinten, Stafdirecteur Personeel, Organisatie & Opleidingen bij SVRZ: ‘Met dit project hebben we een win-win situatie gecreëerd. We hebben hiermee niet alleen aandacht voor het welzijn van onze huidige medewerkers maar bieden jongeren een unieke kans binnen onze organisatie.’

SVRZ facebookomslag

Over SVRZ

SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland met, verspreid over de provincie, drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen, thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijnsgerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van ouderenzorg, van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot zorg Thuis. Daarnaast ben je ook voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum bij SVRZ aan het juiste adres.

Foto: https://www.facebook.com/SVRZZeeland/timeline

SVRZ logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s