mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Paul van Loon bezoekt de Drvkkery#Middelburg

Een reactie plaatsen

Paul van Loon komt op zaterdag 18 juni van 14:00 tot 15:30 uur voorlezen, zingen en signeren in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. En dat heeft een feestelijke reden: Dolfje Weerwolfje bestaat dit jaar 20 jaar en De griezelbus zelfs 25 jaar.

Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. Toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Paul van Loon

Paul van Loon is al meer dan 30 jaar schrijver en heeft maar liefst 10 keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen Paul van Loon-lezers en dat is een griezelig goede mijlpaal!Zijn doorbraak was De griezelbus (1991). In de afgelopen jaren heeft hij meer dan 50.000 brieven van jonge lezers ontvangen. Sinds 1993 is er praktisch elk jaar een boek van Paul van Loon bij de favorieten van de Nederlandse Kinderjury.

In 2011 werd het door hem bedachte personage Dolfje Weerwolfje door de Nederlandse kinderen gekozen tot dé Kinderboekenheld. In 2013 schreef Paul samen met Tjeerd P. Oosterhuis voor Kinderen voor Kinderen het lied Klaar voor de Start.

Nachtschrijver

Paul van Loon schrijft meestal ’s avonds en ’s nachts, een passend decor voor zijn vele griezelboeken. Hij draait dan graag muziek van de Rolling Stones.

De zonnebril van Paul van Loon

Verschillende verhalen doen de ronde over de zonnebril van Paul van Loon. Hij zou rode ogen hebben. Hij zou een vampier zijn… Het volgende verhaal wordt verteld in de familie Van Loon: ‘Toen Paul pas geboren was en nog zo klein als de Dolfje Weerwolfje-knuffel, lag hij in zijn wiegje en huilde. Hij huilde dag en nacht. Zijn moeder zette hem voor het raam, zodat het zonlicht lekker in zijn wiegje scheen. Paul huilde nog harder. Toen kwam kwam zijn moeder op het idee om baby Paul een piepklein zonnebrilletje op te zetten. Sindsdien heeft hij niet meer gehuild.’ Vraag hem nooit zijn bril af te zetten…

 

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s