mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Beiaardfestival #Veere zaterdag 18 juni

Een reactie plaatsen

Beiaardfestival Veere zorgt voor muziek in de hele stad

Op zaterdag 18 juni heeft iedereen de mogelijkheid om een dag lang te genieten van de prachtige klanken van de Veerse stadhuisbeiaard. Tussen 11:45 en 20:00 uur vindt dan het Beiaardfestival Veere plaats.

veere 2

Door heel Veere klinkt traditionele muziek en er zijn verrassende optredens voor het stadhuis op de Markt. Daar klinken de klokken samen met andere instrumenten. Verder zijn er in Museum Veere piano- en harpconcerten en blaast een saxofoonkwartet het publiek er weg. De buitenconcerten zijn gratis te bezoeken, een passe-partout voor de concerten in het museum kost 2, 50 euro. René Molenaar, wethouder in Veere opent het festival op de beiaard.

Het werk van de beiaardier speelt zich hoog in de toren van het stadhuis af. Tijdens het festival kan iedereen zijn verrichtingen live volgen op een scherm. Het scherm staat op het podium voor het Stadhuis aan de Markt. Op dit podium spelen ook de muzikanten die een concert samen met de beiaardier verzorgen.

Op de Markt voor het Stadhuis vertelt Dina Verheyden om 17:20 uur het bekende en spannende verhaal Peer Gynt, over een Noorse jongen die een kronkelig levenspad bewandelt. Met een kamishibai (een Japans verteltheater met prachtige prenten), haar klarinet en engelachtige zangstem brengt zij het verhaal tot leven. Uiteraard ontbreekt de prachtige muziek van Edvard Grieg niet. Richard de Waardt illustreert het verhaal muzikaal met accordeon, synthesizer en bovenal de sprookjesachtige klanken van de torenbeiaard. Een betoverende muzikale vertelling voor jong én oud, vanaf 6 jaar.

Toegang

De buitenconcerten zijn gratis bij te wonen. Een passe-partout kost 2,50 euro en geeft toegang tot alle concerten, één van de drie rondleiding naar de speeltrommel (maximaal 10 deelnemers per rondleiding) en het museum.

Dit festival is mede tot stand gekomen door sponsoring van de Campveerse toren, Hotel de Heeren, Bed & Brood, Waepen van Veere en Eeterij Suster Anna.

 

klokken Veere

Foto door Museum Veere

Programma in een notendop

Op het programma staan onder andere de volgende optredens:

– Beiaardconcerten door stadsbeiaardier David van der Vlies

– Pianorecitals door Rien Balkenende

– Harpmuziek van onder leiding van Dorine van Dijk

– Saxofoonconcerten door het kwartet ‘Tettares’

Het hele programma is terug te vinden op www.museumveere.nl/beiaard

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s