mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zeeuwind doet mee aan de Nationale Open Winddag

Een reactie plaatsen

VLISSINGEN – Zaterdag 18 juni doet Zeeuwind mee aan de Nationale Open Winddag. In heel Nederland worden op initiatief van de Nederlandse Windenergie Associatie op deze dag activiteiten georganiseerd om windenergie onder de aandacht te brengen. Deze dag is het mogelijk om een kijkje te nemen in een windturbine en alles te weten te komen over windenergie. Kom op zaterdag 18 juni van 11:00 – 16:00 naar de Open Winddag aan de Estlandweg (Nieuwdorp, tegenover VDS) en ontdek windenergie van dichtbij!

windmolens

Met trots stelt ook dit jaar Zeeuwind haar allernieuwste windturbine open voor publiek. Deze Enercon E-70 is de eerste van dit type van Zeeuwind. Deze turbine is samen ontwikkeld met Winvast. Hier zullen onze medewerkers en vrijwilligers u alles vertellen over deze windturbine, windenergie en de coöperatie.

Racen ze met LEGO-auto’s

Naast deze turbine is ook het vernieuwde kantoor van Zeeuwind dit jaar geopend. Hier staan naast wind ook andere vormen van duurzame energie centraal. Zo is de bouw van de turbine te zien en is er een expert aanwezig om alle vragen over zonnepanelen te beantwoorden. Ook aan de kinderen is gedacht. Zo kunnen ze aan de hand van een zelf te bedienen schaalmodel ontdekken hoe een windturbine werkt racen ze met LEGO-auto’s tegen de wind in! Een pendelbus rijdt bezoekers ieder half uur zorgeloos tussen beide locaties. Meerijden is gratis!

Met een hapje en een drankje zal het bezoek enthousiast worden gemaakt voor wind en zon als de energiebronnen van nu. En zal uitleg worden gegeven over het belang en de beweegredenen van hernieuwbare energie.

ingang windturbine

Vragen en antwoorden

De Open Winddag is een leerzaam en laagdrempelig evenement voor alle leeftijden. De bezoekers kunnen antwoorden verwacht op al hun vragen zoals:

– Hoe wordt windenergie nu precies opgewekt?

– Waarom is duurzame energie belangrijk?

– Waar gaat de elektriciteit die Zeeuwind opwekt naartoe?

– Wat zijn de toekomstprojecten van Zeeuwind?

Kortom: er is genoeg te beleven tijdens Open Winddag 2016! Neem vooral familie, vrienden, buren en kennissen mee en kom langs in Nieuwdorp en Vlissingen. Tot dan!

Alle gegevens op een rijtje

Datum : Zaterdag 18 juni 2016
Tijd : 11.00-16.00:penstelling windturbine en kantoor Zeeuwind
Locaties : Windturbine: Estlandweg 6, 4455 SV Nieuwdorp (tegenover VDS)
Pendelbus van 11.00-15.30 (gratis). Start: Vlissingen

Kantoor Zeeuwind: Edisonweg 53F, 4382 NV Vlissingen

Zeeuwindvlag_2_middel_400x400

http://www.zeeuwind.nl

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s