mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Hennepkwekerijen geruimd in Zeeland-West-Brabant

Een reactie plaatsen

De politie van de eenheid Zeeland-West Brabant heeft woensdag 8 juni 2016 in drie districten hennep geruimd. Daarbij zijn onder meer 1079 hennepplanten in beslag genomen. Er werden zeven verdachten aangehouden. In Oosterhout werd een ondergrondse kwekerij aangetroffen. In Tilburg vond de deurwaarder, die een openstaande vordering kwam innen, vijf kilo hennep in een droogkast.

Politie en hennepkwekerij klein met arm

District Zeeland

In Middelburg werd aan de Diodeweg een kwekerij met 561 planten geruimd. Er was sprake van stroomdiefstal. Het ging om een zeer professionele kwekerij met 48 lampen. In Oudelande aan de Slagtweistraat stond een plantage met 246 planten. In Hulten werd aan het Houtenkwartier een kwekerij met 14 planten aangetroffen. In St Jansteen stond aan de Puttingstraat een plantage met 17 planten.

District de Baronie

In Oosterhout werd in een woning aan de Hildebrandlaan 492 gram gedroogde hennep aangetroffen. Op een kampeerterrein nabij een afgebroken schuur aan de Seterseweg was een ondergrondse hennepkwekerij aangelegd. Deze plantage was via een luik bereikbaar. Er stonden 79 hennepplanten. De stroom werd illegaal afgenomen. In een huisje aan de Seterseweg lag een kilo gedroogde hennep en 10 gram hasj. In een woning aan de Keiweg stonden 162 planten. In een woning aan de Wensel Cobergherstraat in Breda werden zes zakken hennepafval aangetroffen. Ook lagen er henneptoppen in de diepvries.

District Hart van Brabant

In Tilburg werd in een woning aan de Erasplaats vijf kilo aan henneptoppen en hennepgruis in beslag genomen. Het pand werd door de politie met de deurwaarder bezocht om een openstaande gemeentelijke vordering te innen. Tijden het vastleggen van de waardevolle spullen stuitte de deurwaarder op een kast waarin hennep gedroogd werd. Aangezien in dit pand al eerder hennepgerelateerde activiteiten hebben plaatsgevonden, wordt het pand in het kader van de Damocles aanpak, gesloten.In een schuur bij een woning aan het Abdij van Rijsburgplein werden hennep gerelateerde goederen aangetroffen.

Prioriteit

De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0652528336),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
– via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999

Politie.NL

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s