mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Koninklijke Onderscheiding Leo Hannewijk

Een reactie plaatsen

Zijne Majesteit de Koning heeft de heer L.A. (Leo) Hannewijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De commissaris van de Koning in Zeeland, de heer J.M.M. (Han) Polman, heeft de versierselen op 7 juni 2016 aan de heer Hannewijk uitgereikt tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van de bekendmaking van de Vakjury, Jongerenjury en de Internationale Studentenjury en de onthulling van het affiche van Film by the Sea 2016 in CineCity in Vlissingen.

Leo Hannewijk

 

De heer Hannewijk krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de ontwikkeling van de (film)cultuur in Zeeland. In 1999 was hij een van de oprichters van de Stichting Film by the Sea. Dankzij de inspanningen van Hannewijk kon dit festival uitgroeien tot wat het nu is: een toonaangevend en onderscheidend internationaal festival met sterke nationale, lokale en regionale verbindingen. Film by the Sea en Hannewijk zijn aanjager geweest voor verschillende filmproducties in Zeeland.

film by the sea logo

Hannewijk is tevens de initiator van en drijvende kracht achter het Luctorplan. Met dit plan stimuleert hij tegelijkertijd vrijwilligerswerk in de zorg én vergroot hij de toegankelijkheid van kunst en cultuur met een puntensysteem. Vrijwilligers krijgen punten voor hun vrijwilligerswerk en met die punten krijgen zij tegen een gereduceerd tarief toegang tot Film by the Sea, diverse musea, bioscopen en
theatervoorstellingen.
Dit Luctorplan wordt beschouwd als een schoolvoorbeeld van hoe verschillende sectoren (cultuur en zorg) elkaar wederzijds kunnen versterken.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s