mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Landelijk bekende oplichter aangehouden #Middelburg

Een reactie plaatsen

De politie Zeeland-West-Brabant heeft op 3 juni 2016 een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht diverse mensen te hebben opgelicht. Hij is ingesloten in Torentijd in Middelburg.

De man bood betonplaten te koop aan op internet. Benadeelden reageerden op de advertenties en maakten vervolgens geld over naar rekeningnummers. Deze rekeningnummers bleken toe te behoren aan zogenaamde katvangers. Katvangers zijn mensen die hun rekeningnummer ter beschikking stellen voor oplichtingsdoeleinden. Nadat het geld op deze rekeningen was gestort werd het direct van deze rekeningen gehaald. Het geld werd contant gepind of bij banken opgenomen. Ook werd geld doorgesluisd naar andere rekeningen.

politie aanhouding

Landelijk Meldpunt Internet Oplichting

Het onderzoek werd opgestart naar aanleiding van diverse aangiftes bij het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting. Uit analyse van de aangiftes bleek dat een groot aantal aangiftes aan elkaar te linken was. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat onder andere inwoners uit ‘s-Gravenpolder, Koudekerke, Clinge, Nieuwerkerk en Noordgouwe ook door de man benadeeld waren. Het onderzoek is vervolgens opgepakt door de recherche in Zeeland.

Tijdens het onderzoek kwamen tien personen als katvanger in beeld. Op hun rekeningen was geld gestort afkomstig van oplichtingszaken. Deze personen zijn door de recherche gehoord over hun betrokkenheid bij deze oplichting. Het Openbaar Ministerie gaat beoordelen of de katvangers ook vervolgd kunnen gaan worden.

Hoofdverdachte lichtte op voor tonnen

Het spoor leidde vervolgens naar de 52-jarige man. Hij wordt gezien als hoofdverdachte. De man is in het verleden vaker aangehouden geweest voor oplichting middels het aanbieden van betonplaten. In het nu lopende onderzoek zijn 61 aangiftes opgenomen. In totaal zijn mensen opgelicht voor een bedrag van 218.000 euro. De banken hebben naar aanleiding van gegevens van het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting in totaal 21 bankrekeningen laten blokkeren. De oplichter is deze maandag (6 juni 2016) voor de rechter-commissaris geleid. Die heeft bepaald dat hij in ieder geval nog 14 dagen vast moet blijven zitten.

Waarschuwing

De politie waarschuwt mensen om hun bankrekening of gegevens nooit ter beschikking te stellen. Een katvanger uit Spijkenisse die in dit onderzoek 5 bankrekeningen opende en ter beschikking stelde aan de hoofdverdachte is door de banken op een zwarte lijst geplaatst. Hij kan de komende 8 jaar geen bankrekening openen.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s