mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

ADRZ congres over verslaving aan social media #Middelburg

Een reactie plaatsen

‘Social media meer verslavend dan alcohol of sigaretten’

In toenemende mate blijkt het gebruik van social media moeilijker te weerstaan dan alcohol of sigaretten. Dat betoogt dr. Roeland Dietvorst op 23 juni 2016 in Middelburg tijdens het spoedeisende geneeskunde congres Feest aan Zee. Dietvorst zegt dat sociale media dezelfde hersengebieden activeren als drank en drugs. ,,Een ‘like’ voelt als een beloning en dus gaan we steeds opnieuw op zoek naar die bevestiging. Het gebruik van sociale media kan heel dwangmatig worden.’’

social media

Dr. Roeland Dietvorst studeerde biologische en cognitieve psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aansluitend op cognitieve neurowetenschappen aan de Erasmus School of Economics. Hij is medeoprichter van Neuro Labs, een neuromarketing onderzoeks- en adviesbureau dat inzichten en technieken uit de neurowetenschappen toepast op vraagstukken rond marketingcommunicatie.

Tijdens het congres spreken medisch specialisten en onderzoekers over intoxicaties door geneesmiddelen, het eten van geplukt voedsel en de nieuwste drugs. De nieuwste ontwikkelingen en de behandeling op de spoedeisende hulp worden behandeld. Het congres is getiteld ‘Feest aan Zee, pillen en poeders voor jong en oud’ en vindt plaats in het voormalige stadhuis aan de Markt in Middelbrug.

Feest-aan-Zee1

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s