mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Vo-raad: HZ-schooldossier is landelijk ideaalmodel

Een reactie plaatsen

Voortgezet onderwijs Zeeland en HZ in gesprek over doorstroom

De koepelorganisatie van Voortgezet Onderwijs-scholen (VO-Raad) heeft onlangs een proef afgerond die inzicht gaf in het effect van het gebruik van doorstroomdata van het Voortgezet Onderwijs en het vervolgonderwijs. Vanuit Zeeland participeerden vier VO-scholen en de HZ in deze pilot. Een van de uitkomsten is dat de bundeling van gegevens zoals de HZ dat inhoud en vorm geeft met de HZ-schooldossiers landelijk als ideaalmodel wordt gezien.

HZ-student-voor-gebouw

HZ-student-voor-gebouw

Gezamenlijk beleid

De VO Raad stelt dit instrument van de HZ als voorbeeld, niet alleen omdat dit schooldossier veel informatie geeft aan scholen, zoals instroom, leerresultaten, uitval en samenwerkingsafspraken, maar ook omdat dit instrument is ingebed in een gezamenlijk beleid vo-hbo in de regio van informatie, communicatie en participatie.

Participatie

De informatie over doorstroom en instroom is van belang tussen scholen en tevens voor de verschillende niveaus in de scholen, zoals docenten, teamleiders, decanen, en bestuurders. De informatie is aanleiding voor een gerichte communicatie. Er worden afspraken gemaakt over wat de betrokkenen samen beter kunnen doen. Nog belangrijker is dat afspraken niet alleen worden gemaakt, maar ook uitgevoerd. Naast informatie en
communicatie is er dus ook sprake van participatie. Vo-scholen worden steeds meer een actieve partner, ook van het hbo en in Zeeland wil dat vooral zeggen: intensivering van de samenwerking met de HZ University of Applied Sciences.

Een exemplarisch voorbeeld

Op de website van VO-Raad (www.vo2020.nl) -waar zij informatie aanreikt om het VO voor te bereiden op het onderwijs in 2020- staat een voorbeeld van een HZ-dossier. Het schooldossier van het Luctor et Emergo College (exemplarisch) is daar te vinden.

HZ logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s