mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Het programma voor het Zeeland Nazomerfestival 2016 is compleet!

Een reactie plaatsen

Voor de openingsavond van de concerten op het Abdijplein staat een wereldprimeur op het programma. Het Amsterdam Cello8ctet opent het festival met werk van Philipp Glass, gevolgd door een volledig nieuw muziekstuk gecomponeerd door Douwe Eisinga. Deze Zeeuwse componist heeft speciaal voor het Amsterdam Cello8ctet een muziekstuk gecomponeerd in combinatie met een saxofoonkwartet: BLISS. BLISS beloofd een feest te worden, een ritmisch spektakel, een wervelwind voor 8 celli en 4 saxofoons. De saxofonisten zijn gerekruteerd uit twee Nederland topensembles: het Aurelia Saxofoon Kwartet en het Amstel Saxofoon Kwartet.  Ook zal het Cello8ctet het wereldbekende en zeer geliefde Canto Ostinato ten gehore brengen. Dit arrangement werd in 2012 geschreven voor Marijn van Prooijen en is een nieuwe versie van het mysterieuze werk van de geestelijk vader van het bekende Canto Ostinato, Simeon ten Holt.

Nazomer 2014

Theaterproductiehuis Zeelandia produceert dit jaar wederom drie unieke locatievoorstellingen. Op drie bijzondere locaties in Zeeland zal een volledig op maat gemaakte voorstelling te zien zijn. Het Zeeland Nazomerfestival wordt op 23 augustus geopend met de grootschalige openingsproductie ‘Maat voor Maat’ in de Grote Kerk van Veere. 2016 Is wereldwijd uitgeroepen tot Shakespeare jaar. Het Zeeland Nazomerfestival viert de 400e sterfdatum van de bekendste toneelschrijver aller tijden met de grootschalige openingsproductie ‘Maat voor Maat’ . In deze tragikomedie stelt Shakespeare op meesterlijke wijze machtswellust en godsdienstfanatisme aan de kaak. Artistiek leider Alex Mallems maakte speciaal voor deze productie een nieuwe vertaling van dit meeslepend stuk, met oog voor de balans tussen tragiek en humor.


Gerbrand Bakker is een meester in het beschrijven van het plattelandsleven. Zijn bekende roman ‘Boven is het stil’, werd met succes verfilmd en al eerder bewerkt voor toneel door regisseuse Annelore Kodde. Met haar Zeeuwse roots is zij vertrouwd met het boerenleven. Speciaal voor het Zeeland Nazomerfestival bewerkt ze nu ‘Juni’. Juni wordt gespeeld in een monumentale boerenschuur Oranjepolder bij Arnemuiden. Ilse Uitterlinden en de bekende Zeeuwse acteur Bram Kwekkeboom spelen de hoofdrollen. Een aangrijpend menselijk boerendrama over leven en dood.

Amos Oz is één van de grootste hedendaagse schrijvers en kandidaat voor de Nobelprijs. Theaterproductiehuis Zeelandia bewerkt nu zijn ‘Dezelfde Zee’ voor toneel. Grote thema’s als liefde, dood en verlating spelen een essentiële rol in dit verhaal dat een metafoor vormt voor het leven van de schrijver zelf. Dezelfde Zee is subtiel en gevoelig en van een poëtische schoonheid.

Het Abdijplein in Middelburg vormt dé ontmoetingsplaats tijdens het Zeeland Nazomerfestival. Hier komt men samen om te dansen, te zingen, te picknicken, te praten, te lachen en te genieten. Naast het CelloOctet en de drie locatievoorstellingen staan onderstaande concerten op het programma van het Zeeland Nazomerfestival.

26/08 Cello8ctet
27/08 Danny Vera & The Common Linnets
28/08 Picknick op het Abdijplein
28/08 Nazomerzingen: Leoni Jansen
28/08 Nazomerdansen: Joris Linsen & Caramba
29/08 Romi Cage & Rondé
30/08 Sunday Sun & Sven Hammond
31/08 Dirk Scheele
31/08 Yentl & De Boer
01/09 Jenny Arean & Marijn Brouwers
02/09 De Dijk
03/09 Jett Rebel

De earlybird korting is verlengd t/m zondag 5 juni a.s.

Voor het complete programma zie www.zeelandnazomerfestival.nl
Kaarten kunnen gekocht worden via de website: www.zeelandnazomerfestival.nl of via de Drvkkery.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s