mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Opentuinenweekend Veere op 11 & 12 juni

Een reactie plaatsen

In juni is Veere op haar mooist. De pittoreske steegjes zijn bezaaid met stokrozen en over oude stadsmuren slingert uitbundig bloeiende blauwe regen. Achter de monumentale gevels gaan bijzondere tuinen schuil. Tijdens het opentuinenweekend, traditioneel in het tweede weekend van juni, stellen diverse particuliere eigenaren deze ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek.

veere 1Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Ook bezoekers die eerder een Veers opentuinenweekend hebben bezocht, kunnen nieuwe inspiratie opdoen. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals verkoop van kunst, brocante of lekkere versnaperingen. De entreegelden komen geheel ten goede aan het restauratiefonds van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.

veere 2

Orgelbespelingen en luistertuinen

De opbrengst van het opentuinenweekend gaat dit jaar specifiek naar het onderhoud van het orgel in de Kleine Kerk. In de kerk kan je op beide dagen genieten van orgelbespelingen. Daarnaast zijn er op zaterdag diverse muzikale bijdragen te volgen in speciale ‘luistertuinen’. Stadsbeiaardier David van der Vlies bespeelt het carillon van het Stadhuis. Niet alleen brengt hij toepasselijke orgelbewerkingen ten gehore, ook klinken ‘bloemrijke’ melodieën. Uniek is het duo-concert van de stadsbeiaardier met een dwarsfluit- en strijkersensemble, dat in één van de tuinen ook klassieke kamermuziek brengt. Voor een vrolijke noot zorgt klezmerband ‘Klezbez’.

Kaartverkoop

Opentuinenweekend Veere zaterdag 11 juni (11.00-17.00 uur) en zondag 12 juni (13.00-17.00 uur) 2016: Entrée per tuin Є 2,-. Passepartout Є 10,-. De concerten zijn inbegrepen in de toegangsprijs. Zowel een losse entreekaart als een passe-partout koopt u in één van de deelnemende tuinen of in de kerk. Het officiële startpunt is de Kleine Kerk, Kapellestraat 27, 4351 AL Veere. Kijk voor een overzicht van de deelnemende tuinen en het concertprogramma op http://www.veere-stad.nl .

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s