mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Expositie: Langs het tuinpad van mijn vader #Kapelle

Een reactie plaatsen

Hoe ziet het leven van de fruitteler van vroeger eruit? Wat gebeurt er in de boomgaard, wanneer gaat hij snoeien, wanneer kan hij oogsten?

De wisselexpositie “Langs het tuinpad van mijn vader” gaat over het leven en de werkzaamheden van een fruitteler. Met foto’s, voorwerpen en werktuigen wordt het dagelijks leven van de fruitteler verteld. De werkzaamheden in de fruitteelt tijdens de seizoenen worden uitgelicht, zoals het snoeien, het enten, het plukken, het veilen, het inplanten etc.. Kortom alles wat op het tuinpad van de fruitteler tegenkomt  wordt zoveel mogelijk uitgelicht. In het museumcafé hangen schilderijen over fruit die door de museumvrijwilligers zijn gemaakt. In de museumtuin staan vele soorten fruitbomen, ruim 150 vergeten oude rassen appels en peren, in vele snoeivormen te zien. Kortom: er valt heel wat te beleven in het Fruitteeltmuseum.

langs het tuinpad Kapelle

Het Fruitteeltmuseum aan de Annie M.G.Schmidtsingel 1 in Kapelle is geopend van dinsdag  t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur, in juli en augustus van maandag t/m zaterdag 11.00- 17.00 uur.

Fruitteeltmuseum

Zie ook http://www.fruitteeltmuseum.nl.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s