mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Schildersdag en Kunstmarkt ‪#‎Kapelle‬ zaterdag 28 mei

Een reactie plaatsen

De Kapelse Schildersdag is een succesvolle traditie aan het worden. Dankzij bijdragen van de provincie Zeeland en de gemeente Kapelle kunnen we ook dit jaar weer een Schildersdag organiseren. Om meer mensen bij de Schildersdag te betrekken is er een wildbrei-project opgestart met een geweldig resultaat! Heel veel mensen hebben een “breidrage” geleverd. Die zijn te zien in de tuin van de kerk. Het thema van de Schildersdag is dit jaar de Cobrabeweging en dat is ook te zien aan de bonte kleurenpracht van het wildbrei-project in de tuin.

breifiets

Ook de workshops die gegeven worden zijn Cobra geïnspireerd. Kunstschilders, professionals en amateurs, volgen deze dag workshops bij docent-kunstenaars. Je kan ze aan het werk zien in en rond de kerk.

Tijdens de Schildersdag is er in de tuin van de kerk ook een Kunstmarkt waar kunstenaars van allerlei disciplines hun werk tonen, demonstreren en te koop aanbieden. Ook zijn de kunstwerken van leerlingen van basisschool De Linge te bewonderen. Tijdens de workshops van Marlou Pluymaekers hebben zij zelf Cobra-kunstwerken gemaakt die ze op de Kunstmarkt tentoonstellen.

Ook is er muziek, ’s morgens vanaf half elf treedt Yvonne Wagenaar op. Zij heeft een programma van bekende songs, afgewisseld met zelfgeschreven poëzie.

duo 28 mei 2016

Foto: Broazinha

’s Middags (van 13:30 tot 15:15 uur) treedt Broazinha op. Broazinha is ’n duo dat hoofdzakelijk Kaapverdische muziek speelt. James van de Water speelt gitaar en verzorgt de backingvocals. Debora Meier is de leadzangeres en speelt percussie. De muziek die Broazinha maakt staat voor een heerlijk vakantiegevoel. De taal waarin gezongen wordt is Creools en Portugees. En tussen de optredens door worden, op het gras tussen de kraampjes, op viool en gitaar Franse chansons gespeeld.

Om 16.00 uur is er voor de deelnemers aan de Schildersdag en de Kunstmarkt een afsluiting waarop onder het genot van een drankje elkaars werkstukken te bewonderen zijn en op de dag kan worden teruggekeken.

Locatie: tuin NH kerk, Kerkplein Kapelle, aanvang 10:00 uur

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s