mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Balkenende spreker tijdens bijeenkomst Zeeuwse Connectie in Amsterdam

Een reactie plaatsen

Voormalig minister-president geeft op 3 juni inzicht in Rapport Zeeland Commissie Balkenende

Slechts een dag nadat de commissie structuurversterking en werkgelegenheid Zeeland (“commissie Balkenende”) haar rapport in Den Haag heeft gepresenteerd aan minister Henk Kamp van Economische Zaken, kunnen geïnteresseerde Zeeuwen alles over het rapport te weten komen.

Jan Peter Balkenende

De Zeeuwse Connectie organiseert vrijdag 3 juni een bijeenkomst waarbij voormalig minister-president Jan Peter Balkenende hoogstpersoonlijk zal vertellen over het rapport en de kansen en uitdagingen voor Zeeland. Ook kunnen de aanwezigen hun vragen stellen en meediscussiëren. De geïnteresseerden moeten daarvoor wel naar Amsterdam. Daar vindt namelijk de bijeenkomst plaats, in het chique Koninklijke Industrieele Groote Club, midden op de Dam.

Amsterdam, maart 2015IGC
foto; Herman van Heusden

Amsterdam, maart 2015 IGC foto; Herman van Heusden

De heer Balkenende is voorzitter van de commissie die onafhankelijk onderzoek doet naar mogelijkheden om de economische structuur en werkgelegenheid in Zeeland te versterken. Hij zal tijdens de bijeenkomst meer vertellen over de bevindingen en adviezen, maar er zal uiteraard ook worden stilgestaan bij zijn Zeeuwse roots.

Nuttige nieuwe contacten

Stichting De Zeeuwse Connectie, een netwerk voor Zeeuwen binnen en buiten Zeeland, organiseert regelmatig bijeenkomsten en borrels om Zeeuwen samen te brengen. Zowel in de Randstad als in Zeeland. Ook dit keer is er tijdens de aansluitende borrel ruim gelegenheid om contact te leggen met andere Zeeuwen in Amsterdam, er is vanaf 22.00 uur zelfs een after-party. “Het is elke keer weer verrassend hoe het gezamenlijke enthousiasme voor Zeeland zorgt voor nuttige nieuwe contacten, hereniging met oude bekenden en een erg gezellige avond.”

 

De bijeenkomst en borrel is toegankelijk voor alle Zeeuwen en belangstellenden, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen krijgen leden van De Zeeuwse Connectie voorrang. Aanmelden kan via www.zeeuwseconnectie.nl

Snelgroeiend netwerk

De Zeeuwse Connectie is een snelgroeiend netwerk van achtduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar wil verbinden. Naast het organiseren van borrels en bijeenkomsten in de Randstad (Amsterdam, Den Haag & Rotterdam) en in Zeeland, zijn zij actief op Facebook en Linkedin. Eens per jaar organiseert men een bijeenkomst in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. “Wij merken dat Zeeuwen onderling makkelijk contact leggen en elkaar daar waar mogelijk graag helpen. Naast gezelligheid, biedt dit kansen voor die Zeeuwen zelf, maar uiteindelijk ook voor heel Zeeland. Dit potentieel moeten we beter uitnutten: verbinden en activeren, daar willen wij aan bijdragen.”

De Zeeuwse Connectie

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s