mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Themamiddag over 3D-printen en 3D-fabricage voor bedrijven

1 reactie

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland/ Fablab Zeeland en NV Economische Impuls organiseren samen met het Kennis- en innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KIC MPI) een themamiddag over 3D-printen en 3D-fabricage voor bedrijven.

Wat betekent 3D-printen voor bedrijven in Zeeland? Waar wordt 3D-printen al gebruikt en welke mogelijkheden zijn er? Er zijn al veel toepassingen die impact zullen hebben op de wereld van morgen. 3D-fabricage wordt de grootste uitvinding sinds de drukpers genoemd. We zien al gebruik in de bouw, zoals een grachtenpand en een brug in Amsterdam, in de vliegtuigindustrie, het maken van plastic tegels uit afval, in de medische wereld gebruiken tandartsen 3D- printen al bij protheses en vullingen.

 

Je bent van harte welkom op donderdag 2 juni 2016, van 15.00 – 18.00 uur in Fablab Zeeland van en in de ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg.

3d-print

Voor het programma van deze middag zijn enkele gastsprekers uitgenodigd:

Gian-Carlo Sterken van ACES Direct (https://www.acesdirect.nl/) en verbonden aan Ultimaker (https://ultimaker.com/). Hij gaat in op de mogelijkheden van 3D-printen voor bedrijven en wat de verwachte ontwikkelingen zijn op het vlak van 3D-printen en 3D-fabricage.
Alexander Bol, oprichter Emergo Design (http://www.emergo-designs.nl/), een jong bureau uit Yerseke dat in opdracht ontwerpen maakt en 3D-prints maakt.
Jonathan Verdonck | Projectverantwoordelijke Kamp C | Duurzaam Bouwen geeft een presentatie over de mogelijkheden van 3D in de bouw.
Fablab Zeeland (https://www.fablabs.io/fablabzeeland) geeft een toelichting op de mogelijkheden voor kennismaken met 3D-fabricage en laat enkele filmpjes zien.

De middag wordt afgesloten met een vragen- en discussieronde met een panel, dat bestaat uit de sprekers en medeorganisatoren van deze middag. Vervolgens kan je een kijkje nemen in het Fablab.

Aanmelden voor 31 mei via info@impulszeeland.nl

ZB planbureau

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

One thought on “Themamiddag over 3D-printen en 3D-fabricage voor bedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s