mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2016 geopend vanaf 1 juni

Een reactie plaatsen

De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 1 juni tot 15 juli 2016. Aanmelden kan officieel via de website van het Zeeuws Tijdschrift (zeeuwstijdschrift.nl). Ook dienen er zes exemplaren van het boek te worden toegestuurd aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, t.a.v. Anya Marinissen, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, onder vermelding van Zeeuwse Boekenprijs.

Uit de boeken die in het betreffende jaar voor de ZBP in aanmerking komen, kiest de jury, tijdens het zogenoemde ZBP-beslissingsdiner, ten slotte één boek dat naar haar oordeel het meest waardevol is. Dit boek wordt bekroond met de ZBP 2016. Verder deelt de jury dit jaar voor de vierde keer de zogenaamde ‘Accolades’ uit, bijvoorbeeld aan het Best Uitgegeven Boek, het Beste Grensoverschrijdende Boek, het Beste Debuut en het Meest Originele Boek.

De winnaar van de in 2009 ingestelde PZC-Publiekprijs is degene die via een stemming op de website van de PZC de meeste stemmen weet te vergaren. Bovendien kent de Zeeuwse Boekhandel aan een Zeeuwse auteur de oeuvreprijs toe.

De prijsuitreiking

De uitreiking van de ZBP 2016 vindt plaats in het gebouw van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland op zaterdagavond 5 november 2016. De prijsuitreiking wordt evenals vorig jaar voorafgegaan door een fundraising dinner ten bate van de Zeeuwse Boekenprijs in de Foyer van de ZB.

Met 86 inzendingen in 2015 is de Zeeuwse Boekenprijs, na de ECI- en de Libris Literatuurprijs, een grote Nederlandse boekenprijs te noemen die schrijvend Zeeland ook buiten de provincie steeds meer en beter onder de aandacht brengt.

De jury

De jury van de ZBP 2016 bestaat uit Commissaris van de Koning Han Polman (voorzitter), Hoofdredacteur Zeeuws Tijdschrift Paul van der Velde (secretaris), Perry Moree; directeur ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Jacqueline Bel; auteur en Universitair hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde aan de VU, Jan van Damme; PZC en Barber van de Pol; auteur.

Het reglement voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs is te vinden op de website van het Zeeuws Tijdschrift.

ZB planbureau

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s