mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Paul Bleumink aangesteld als secretaris Campus Zeeland

Een reactie plaatsen

De stuurgroep van Campus Zeeland krijgt versterking van Paul Bleumink (1959), die per direct aan de slag gaat als stuurgroepsecretaris. De secretaris functioneert als verbindingsofficier tussen de stuurgroep en kwartiermakers van de projecten waar binnen Campus Zeeland aan gewerkt wordt. Bleumink neemt daarbij op termijn de werkzaamheden over van de Onderwijs Autoriteit Zeeland.

 

In het programma Campus Zeeland bundelen bedrijven, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen hun krachten voor een goed en sterk onderwijssysteem met studies die passen bij Zeeland, de economie van ons Deltagebied en de natuurlijke omgeving. De inzet van Bleumink wordt gefinancierd door de Provincie Zeeland. Het College van Gedeputeerde Staten heeft 1,5 miljoen euro gereserveerd voor de voorbereidingsfase van Campus Zeeland.

Gedeputeerde Harry van der Maas, voorzitter van de stuurgroep van Campus Zeeland, is verheugd over de aanstelling van de secretaris. ‘We hebben veel ambities, maar het is belangrijk dat de projecten ook echt van de grond komen. Daarbij zijn gerichte en forse investeringen nodig. Alle Zeeuwse geledingen hebben daarbij hun verantwoordelijkheid om het advies tot leven te brengen. De projectsecretaris vervult daarbij een belangrijke rol.’

Opdracht

Bleumink wordt ingehuurd tot eind 2016, wanneer de verkenningsfase van Campus Zeeland afloopt. Het is zijn taak om in deze periode op een rij te zetten welke projecten het meest kansrijk zijn en welke financieringsbronnen daarbij horen. Dit mondt uit in een masterplan Campus Zeeland. Op basis van dit masterplan zullen betrokken partijen bepalen welke bijdrage zij kunnen en willen leveren om CZ te realiseren, zowel bestuurlijk, ambtelijk als financieel.

Over Bleumink

Bleumink heeft veel ervaring met de ontwikkeling van business cases en het zorgen van de benodigde financiering. De afgelopen jaren is hij betrokken geweest bij diverse campus-ontwikkelingen in Nederland, waaronder de Dairy Campus in Leeuwarden, De WUR Campus in Wageningen en de Life Science Campus in Leiden. Hij beschikt over goede contacten in het hoger onderwijs, onderzoeksinstellingen en de diverse ministeries. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met werken in een politieke omgeving. Ook in Zeeland heeft Bleumink een uitgebreid netwerk in Zeeland. Zo was hij hier onder meer betrokken bij de oprichting van Impuls Zeeland en de opbouw van Biobased Delta.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s