mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Opnieuw hoge waardering van HZ-studenten in Nationale Studenten Enquête 2016 #Vlissingen

Een reactie plaatsen

Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2016 blijkt dat HZ-studenten ook dit jaar weer erg tevreden zijn over hun studie en hogeschool. Op vrijwel alle thema’s beoordelen de studenten hun opleiding hoger dan vorig jaar. Onderwerpen waarop de HZ significant boven het landelijke gemiddelde scoort zijn onder andere kwaliteitszorg, stage en opleiding en de studiefaciliteiten.

HZ-student-voor-gebouw

HZ-student-voor-gebouw

Voorbereiding beroepspraktijk
Studenten zijn tevreden over hun studie in het algemeen en de sfeer op de opleiding. Hoge waarderingen geven de studenten over onder meer het thema ‘algemene vaardigheden’ zoals samenwerken , het aanleren van een kritische houding en het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen. De voorbereiding op de beroepsloopbaan scoort tevens hoog, waaronder het opdoen van de juiste vaardigheden, de praktijkgerichtheid van de opleidingen en het contact met de beroepspraktijk. Aspecten die onder het landelijke gemiddelde scoren vallen binnen het thema ‘studieomgeving’, waaronder de bereikbaarheid van de instellingen en de voorzieningen in de studiestad.

Kwaliteitsverbetering
De NSE vormt een waardevolle bron van informatie voor de HZ. Resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te verbeteren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student.
Hoge betrokkenheid
Van 11 januari tot en met 16 maart 2016 gaven HZ-studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar vulden 50,7% van de studenten de NSE in tegen een landelijke respons van 42,8%.
Nationale Studenten Enquête
De NSE is een grootschalig landelijk onderzoek van Stichting Studiekeuze 123, waarin jaarlijks alle studenten van hogescholen en universiteiten worden uitgenodigd hun mening te geven over hun opleiding. Alle NVAO-geaccrediteerde opleidingen kunnen deelnemen. In 2016 gaven ruim 700.000 studenten hun mening op basis van een vijfpuntenschaal over in totaal 17 thema’s.
Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s